Welkom bij praktijk voor Fysiotherapie en Manuele therapie

 

Onze praktijk is gelegen in het centrum van Scheemda aan de Hogeweg 2. De praktijk werd in 2007 opgericht door Arno Steeman.  Op dit moment werken er 2 fysiotherapeuten en 1 manuele therapeut met elk hun eigen interesses en specialisaties, maar we zijn bovenal fysiotherapeut. De verschillende ervaringsgebieden vullen elkaar uitstekend aan zodat voor vrijwel iedere klacht de optimale behandeling mogelijk is. In onze praktijk behandelen wij vrijwel alle voor fysiotherapie geïndiceerde klachten.Een fysiotherapeut levert maatwerk. Geen enkele patiënt is hetzelfde. Daarom wordt bij iedereen individueel bekeken welke behandelmethode voorkeur heeft.

Er bestaan verschillende mogelijkheden. Centraal bij de fysiotherapeutische behandeling in onze praktijk staat de patiënt zelf die actief werkt aan het herstel. Na gedegen onderzoek over de klachten, hun verloop en invloed volgt het opstellen en uitleggen van het behandelplan. Allereerst wordt specifiek de klacht aangepakt d.m.v. passieve therapievormen. Zodra de klacht dit toelaat is het tijd voor actie: actief werken aan het eigen herstel, actief oefenen en actief de thuis- of werksituatie aanpassen aan de klacht. Over het algemeen zullen patiënten een oefentherapeutisch programma krijgen, ondersteund door informatie om te begrijpen waar de oefeningen voor dienen.

Bewegen lijkt vanzelfsprekend. Het goed functioneren van het lichaam is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld, maar niet voor iedereen. Bewegen kan ook een last zijn. Vaak kunnen die klachten goed worden behandeld. Dat is het specialisme van de fysiotherapeut.

Tijdens en na de fysiotherapiebehandelingen is het nuttig ook zelf te werken aan herstel dmv een door de fysiotherapeut opgesteld oefenprogramma. Dit kan ook helpen terugkerende klachten (recidief) te voorkomen. Zo wordt gewerkt aan verhoging van belastbaarheid onder deskundige begeleiding.